Такеси Китано

Википедиесьста
Юпадемс тязк: навигацие, вешендема
Такеси Китано Каннонь кинофестивальса, 2000

Китано, Такеси (北野 武, Kitano Takeshi, 18-це кельмековонь 1947 к.) — япунонь рахафтысь, налхкись, сёрмадысь, валморайсь, архтысь эди фильм тиинясь, шнаф Япунмасторса а станяк ина иля масторга сонь кинематографиень покаманц инкса. Апрельковста 2005 к. ушедомс сон покай профессоркс архтома сетень магистратурса (Токионь архтома сетень ди седяма университетса).

Эряфонь киц[петнемс]

Такеси Китано шачсь Адатиса, Токиоса, тонафнесь тоса Мейдзи университетса. 1970 кизоня арьсесь эсьтеенза иля лем - «Бит Такеси». Тя пингста сон покась «The Two Beats» («Кафта нола прят») рахафни полгаса. 1980 кизоня «Бит Такеси» ушеды покодема телевиденияса, полаяй эрь кодама комедияса, тонадомань программаса, вень няфтемаса. Сембоц вейхксода лама програпт недляс. Васенцеда сась кинос 1983 к., мъзярда Нагиса Осима тердезе сонь полаямс «Роштува мархта, азор Лоренс!» лемса фильмать эса, коса Китано налхксь Давид Боуить мархта.

Китанось сонць кирди Office Kitano фильмань тии компаниянц, коса 2000 к. ушедсь Tokyo Filmex. Фильманза — драмат якудзать эли полициять колга. Критикнень ёткса синь лувондовихть кода: тифт озафтонь седихть. Пингста пингс Китано нолдай тевс кувака лоткамат, мъзярда мезьге аф тиендеви лангоняса эли аф няфтьсы кода лисендсь тя эли тона тевсь кона тяни сельминголет. Ламоц фильмасонза няеви ару нигилизма, интай синь пяшксет юморда эли кельгомада. Китаноть фильмасонза кяшф кърхка моралень смузсь, синь кармафтыхть арьсема.

Фильмографиясь[петнемс]

Фильм оцюнясь[петнемс]

1989 Казям полиция офицер (Sono otoko, kyobo ni tsuki/Тя алясь пяляскодсь)
1990 Лакама тяшкс (3-4X jugatsu/3-цесь ди 4-цесь шит октябрьковста)
1991 Няйф иневедьжиреса (Ano natsu, ichiban shizukana umi/Ся кизоть, озафтонь иневедь)
1993 Сонатина (Sonachine)
1995 Муть кивок? (Minna-yatteruka!)
1996 Цёрат мърдайхть (Kidzu ritān)
1997 Хана-би (Фейерверкт)
1999 Кикудзиро (Kikujirō no natsu/Кикудзиронь кизоц)
2000 Альняка
2002 Някат (Dōruzu)
2003 Затойти
2005 Такесихть
2007 Шнама фильм оцюнянди! (Kantoku Banzai!)

Налхкись[петнемс]

1969 Архт, архт, омбоце весть стирь (Yuke yuke nidome no shojo), Кодзи Вакамацу
1980 Макото (Makotochan), Тойота Фудзиока
анимацие, коса ульсь сонь вайгялец
1981 Кивинь вастонь полафни нармунь (Danpu Wataridori), Икуо Секимото
1981 Манон, Кацухиро Маеда
1981 Пяшксе... тяфтака! (Sukkari… sono ki de!), Дзюити Танака
васенце налхкинь покамац.
1982 Кизонь айнема (Natsu no Himitsu)
1983 Роштува мархта, азор Лоренс (Senjou no merī kurisumasu), Нагиса Осима
япунонь/американь фильм тифоль Йава цёнгаса.
1989 Казям полиция офицер (Sono otoko, kyobo ni tsuki), сонць
1990 Лакама тяшкс (3-4X jugatsu (San tai yon ekkusu jugatsu)),
1993 Сонатина (Sonachine)
1995 Муть кивок? (Minnâ-yatteruka!), сонць
1995 Джони Мнемоник (Johnny Mnemonic) , Роберт Лонго
Голивуд фильм тифоль Канадаса.
1995 Гонин, Такаси Исии
1997 Хана-би (Фейерверкт), сонць
1998 Токио сельмонза, Жан Пьер Лимозин
кранцонь/япунонь фильм тифоль Токиоса.
1999 Кикудзиро (Kikujiro no natsu), сонць
2000 Альняка, сонць
йапунонь/американь фильм тифоль Лос Анжелеса ди Токиоса.
2000 Оцязоронь тюремась (Batoru rowaiaru), Киндзи Фукасаку
2001 Оцязоронь тюремась: Башка нолдама (Batoru rowaiaru tokubetsu ami), Киндзи Фукасаку
2003 Затоити
2003 Оцязоронь тюрема II: Реквием (Batoru rowaiaru II chinkon uta) Киндзи Фукасаку ди Кента Фукасаку
2004 Изо Такаси Миике
2004 Пакарьхть ди вер (Chi to hone), Ёити Сай
2005 Такесихть, сонць
2007 Шнама фильм оцюнянди! (Kantoku Banzai), сонць

Кучфтемат[петнемс]